Ортопедия и травматология

bg11 - copy
bg33
btg44
bg55
bg66
bg88
bg77
bg11_coronavirus

Отделението по ортопедия и травматология на МБАЛ „Св. Панталеймон – София“’ третира заболявания и травми на опорно-двигателния апарат. В болницата се лекуват всички видове травми и заболявания, но преобладават травматичните увреждания – разкъсвания, травми на връзките на ставата, на менискусите на коляното, хрущялни увреждания. Травмите – счупване, изкълчване и навяхване, варират от изключително леки до тежки състояния, без последици за живота на пациента или функцията на крайниците.

Предлага се експертно лечение на фрактури на горен и долен крайник и ендопротезно заместване на големи стави: раменна, колянна, тазобедрена и глезенна.

Болницата е специализирана в миниинвазивни хирургически интервенции, при които оперативните травми и сроковете за възстановяване са сведени до минимум. „Св. Панталеймон – София“’ заема водещо място при решаването на проблемите на еднодневната хирургия в областта на ендоскопската травматология.

Болницата се грижи за възстановяването на едни от най-добрите ни спортисти до тяхното пълно възстановяване и връщане в спорта.

Отделението по ортопедия и травматология разполага със специалисти кинезитерапевти, които помагат при ранната следоперативна рехабилитация на оперираните в болницата пациенти.